Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Grøntsagsgratin

(Oprindelig kilde: www. dk-kogebogen.dk)

5 personer

  • 4 gulerødder i tern
  • 2 porrer, flækket på langs og skivet 1 cm brede skiver
  • 3 æg
  • 75-100 gr. revet ost
  • 5 dl mælk
  • 70 gr stegemargarine
  • 75 gr. hvedemel
  • Rasp
  • Salt
  • Cayennepeber

 

Gulerødder og porrer blancheres i letsaltet vand i ca. 6 minutter, hvorefter de hældes i en si, så al vandet kan løbe fra.

Et ovnfast fad smøres og ”beklædes” med rasp, og grøntsagerne fordeles herpå.

Margarine smeltes og bages op med hvedemel. Herefter spædes, under omrøring,  langsomt til med mælk og saucen bringes i kog. Tag nu gryden af blusset og tilsæt krydderier. Nu røres æggene i – et ad gangen, og bagefter tilsættes revet ost.

Nu hældes saucen ovenpå grøntsagerne og det hele fordeles forsigtigt med en gaffel.

Hæld et tyndt lag rasp ovenpå og herefter lidt flydende stegemargarine.

 

Bages i ovnen ved 190 grader i ca. 40 minutter.

 

TIP: der kan sagtens bruges andre grøntsager – f.eks. broccoli eller blomkål.

 

 

« Boller i karry
Frikadeller »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen