Til 3-4 personer.
- ca. 600 gr. små blomkålsbuketter (svarer til et lille kålhoved) – dampet i 6 dl. saltet vand i 6 min.– Gem vandet
- 100 gr. Smør/margarine
- 125 gr. mel
- Blomkålsvand
- Salt
- 3 æg
- Ca. 200 gr. skinkestrimler
- lidt cayennepeber
- 50 gr. revet ost
- 1 dl. Rasp
- små klatter af fedtstof
Bag fedtstof og mel sammen. Spæd med blomkålsvandet lidt ad gangen og lad det koge i nogle
min. under omrøring.
Tag gryden af blusset og rør æggene i ét af gangen.
Rør osten i og smag til med salt og cayennepeber.
Bred halvdelen af gratindejen ud i bunden af en smurt bradepande/ovnfast fad, og fordel
blomkålsbuketterne herpå.
Fordel skinkestrimlerne over.
Drys med raspen og fordel små klatter af fedtstof hist og her.
Bag gratinen i ovnen på næstnederste rille v/ 190° i 50 min. Hold øje med gratinen i ny og næ
under bagningen. Hvis gratinen begynder at blive branket, tildæk den da med et stykke staniol,
imens den bager færdig.
Kan spises som den er, men smager også dejlig med en salat til.