(Oprindelig kilde: www. dk-kogebogen.dk)
5 personer
- 4 gulerødder i tern
- 2 porrer, flækket på langs og skivet 1 cm brede skiver
- 3 æg
- 75-100 gr. revet ost
- 5 dl mælk
- 70 gr stegemargarine
- 75 gr. hvedemel
- Rasp
- Salt
- Cayennepeber
Gulerødder og porrer blancheres i letsaltet vand i ca. 6 minutter, hvorefter de hældes i en si, så al vandet kan løbe fra.
Et ovnfast fad smøres og ”beklædes” med rasp, og grøntsagerne fordeles herpå.
Margarine smeltes og bages op med hvedemel. Herefter spædes, under omrøring, langsomt til med mælk og saucen bringes i kog. Tag nu gryden af blusset og tilsæt krydderier. Nu røres æggene i – et ad gangen, og bagefter tilsættes revet ost.
Nu hældes saucen ovenpå grøntsagerne og det hele fordeles forsigtigt med en gaffel.
Hæld et tyndt lag rasp ovenpå og herefter lidt flydende stegemargarine.
Bages i ovnen ved 190 grader i ca. 40 minutter.
TIP: der kan sagtens bruges andre grøntsager – f.eks. broccoli eller blomkål.