Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Lasagne

6-8 personer

 

  • Ca. 1 kg. Hakket oksekød
  • 1 stort løg hakket i tern
  • 3-4 fed hvidløg – presset
  • 2 stænger bladselleri skåret i meget små tern
  • 4 gulerødder – groft revede
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 oksebouillon terning
  • 1½ – 2 dl. vand
  • 1-2 tsk Herbes Provence krydderi
  • 1-2 tsk. Røget paprika
  • ½ tsk. Chiliflager
  • Salt
  • Peber
  • ½ liter Mornaysauce
  • Revet ost
  • Lasagneplader

 

Løg og hvidløg brunes i en gryde i lidt opvarmet olie.

Hakket oksekød kommes i gryden og brunes.

Bladselleri og gulerødder tilsættes og der røres godt rundt.

Oksebouillon terning og vand tilsættes og det hele bringes i kog.

Krydderier, hakkede tomater og tomatpure blandes godt med resten af ingredienserne i gryden, hvorefter kødsaucen simrer i gryden i 20-30 minutter. Smag på saucen og tilpas evt. krydderierne.

 

 

I et smurt ovnfast fad lægges kødsauce, mornaysauce og lasagneplader – i nævnte rækkefølge – i alt 3 lag af hver. Lasagneplader kan være både forkogte og friske plader. Dog smager de friske bedst.

Nu fordeles revet ost (type af ost efter eget valg) på toppen af lasagnen, hvorefter den kommes i ovnen v. 200 grader i ½ time.

Det er ikke et must, men absolut en fordel hvis lasagnen får lov til at hvile ca. 15 minutter, når den tages ud af ovnen, idet det giver den en chance for at sætte sig.

 

Lasagne kan sagtens stå alene – men bliver endnu bedre hvis den serveres sammen med godt brød og evt. salat eller råkost eller tomatsalat.

 

 

« Koteletter i fad
Lones Tomat/champignon/bacon sauce »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen