”Lones flødekartoffel variant”
Til 4 personer
- 1 kg kartofler skåret i tynde skiver
- ½ liter mornaysauce – gerne den mest fedtfattige
- 1 løg skåret i tynde skiver
- En slat mælk
- Salt og peber
- Muskatnød
- Olie til at smøre fadet
Kartoflerne skrælles og skæres I tynde skiver. Løg skæres i tynde skiver.
Et ovnfast fad smøres med olie.
Kartofler og løg lægges i et lag i fadet. Der krydres med salt peber og muskatnød på hver enkelt kartoffellag.
Gentages indtil der ikke er flere kartofler – og der skal ikke krydres på sidste lag.
Mornaysauce hældes over kartoflerne. Skub evt. forsigtigt til nogle af kartoflerne, så saucen kan løbe ned imellem lagene. Hvis du ikke synes der er fløde nok i bunden af fadet, supplér da med en slat mælk oven på kartoflerne.
Kommes i 200 gr. varm ovn og bager til de er møre – ca. 1 time og 20 min. Prik i midten af fadet, for at sikre at alle kartofler er færdigbagte.