Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Mornay ovnkartofler

”Lones flødekartoffel variant”

Til 4 personer

  • 1 kg kartofler skåret i tynde skiver
  • ½ liter mornaysauce – gerne den mest fedtfattige
  • 1 løg skåret i tynde skiver
  • En slat mælk
  • Salt og peber
  • Muskatnød
  • Olie til at smøre fadet

Kartoflerne skrælles og skæres I tynde skiver. Løg skæres i tynde skiver.

Et ovnfast fad smøres med olie.

Kartofler og løg lægges i et lag i fadet. Der krydres med salt peber og muskatnød på hver enkelt kartoffellag.

Gentages indtil der ikke er flere kartofler – og der skal ikke krydres på sidste lag.

Mornaysauce hældes over kartoflerne. Skub evt. forsigtigt til nogle af kartoflerne, så saucen kan løbe ned imellem lagene. Hvis du ikke synes der er fløde nok i bunden af fadet, supplér da med en slat mælk oven på kartoflerne.

Kommes i 200 gr. varm ovn og bager til de er møre – ca. 1 time og 20 min. Prik i midten af fadet, for at sikre at alle kartofler er færdigbagte.

« Svensk Pølseret ala Lone
Parmesankylling på spinat »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen