Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Nakkefilet i stegeso

(Oprindelig kilde: www.nogetiovnen.dk)

 

  • 1 nakkefilet (så stor som du ønsker, og som kan være i din stegeso)
  • 1 pakke kalkunbacon i skiver
  • 3/4 – 1 liter vand
  • salt og peber
  • 1/4 liter creme fine
  • maizena saucejævner
  • Tyttebærsyltetøj
  • 4 rødløg
  • Saucekulør
  • små kartofler stegt i ovnen

Hvis du har en Rømertopf, fyldes både bund og låg med vand ½ time før kødet skal i ovnen, så

den kan suge – og derved ikke revner. Hvis du har en støbejerns stegeso, kan du springe denne

del over.

Nakkefileten renses for det synlige fedt, og krydres med salt og peber i både top og bund. De 4

rødløg renses og lægges i bunden af stegesoen. Nakkefileten lægges oven på løgene. Kalkunbacon

fordeles oven på stegen. Vand hældes i bunden af stegesoen – så meget at stegen er dækket ca.

1/3 af vand. Låget kommes på stegesoen og den kommes i en 175 grader varm ovn – hvis det er

muligt, så vælg varmluft, da det giver dig muligheden for at stege kartoflerne sammen med

stegen.

Stegen skal nu være i ovnen i 3 timer

Når kødet har været i ovnen i 2 timer sættes de små kartofler ligeledes ind – såfremt du har

varmluft, . (de skal være rensede, vendt i lidt olie, hældt ud på bageplade/bradepande og krydrede).

Alternativt må du vælge kogte kartofler i stedet for

Når kødet har været i ovnen i 2½ time hældes vandet fra – IKKE I VASKEN, men i en gryde – Det

skal bruges til sauce.

Stegesoen sættes i ovnen med låg på i yderligere ½ time.

Imens krydres stegevand med salt og peber, og koges op sammen med creme fine og

tyttebærsyltetøj (ca. 3 spsk – alt efter smag). Saucen smages til , og jævnes med

maizenasaucejævner. En smule kulør tilsættes, og saucen er klar til servering.

Når kødet har været i ovnen i ialt 3 timer, er det klar til servering – og det er kartofler og sauce

også.

 

« Pasta med bacon og skinke
Tomatsauce »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen