(Oprindelig kilde: www.nogetiovnen.dk)
- 1 nakkefilet (så stor som du ønsker, og som kan være i din stegeso)
- 1 pakke kalkunbacon i skiver
- 3/4 – 1 liter vand
- salt og peber
- 1/4 liter creme fine
- maizena saucejævner
- Tyttebærsyltetøj
- 4 rødløg
- Saucekulør
- små kartofler stegt i ovnen
Hvis du har en Rømertopf, fyldes både bund og låg med vand ½ time før kødet skal i ovnen, så
den kan suge – og derved ikke revner. Hvis du har en støbejerns stegeso, kan du springe denne
del over.
Nakkefileten renses for det synlige fedt, og krydres med salt og peber i både top og bund. De 4
rødløg renses og lægges i bunden af stegesoen. Nakkefileten lægges oven på løgene. Kalkunbacon
fordeles oven på stegen. Vand hældes i bunden af stegesoen – så meget at stegen er dækket ca.
1/3 af vand. Låget kommes på stegesoen og den kommes i en 175 grader varm ovn – hvis det er
muligt, så vælg varmluft, da det giver dig muligheden for at stege kartoflerne sammen med
stegen.
Stegen skal nu være i ovnen i 3 timer
Når kødet har været i ovnen i 2 timer sættes de små kartofler ligeledes ind – såfremt du har
varmluft, . (de skal være rensede, vendt i lidt olie, hældt ud på bageplade/bradepande og krydrede).
Alternativt må du vælge kogte kartofler i stedet for
Når kødet har været i ovnen i 2½ time hældes vandet fra – IKKE I VASKEN, men i en gryde – Det
skal bruges til sauce.
Stegesoen sættes i ovnen med låg på i yderligere ½ time.
Imens krydres stegevand med salt og peber, og koges op sammen med creme fine og
tyttebærsyltetøj (ca. 3 spsk – alt efter smag). Saucen smages til , og jævnes med
maizenasaucejævner. En smule kulør tilsættes, og saucen er klar til servering.
Når kødet har været i ovnen i ialt 3 timer, er det klar til servering – og det er kartofler og sauce
også.