Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Æble-crumble-de-luxe

 

(Oprindelig kilde: www.politiken.dk)

 

 

         opskriften fylder 1 springform og passer til 6 personer

 

  • 1/2 kg æbler i tynde både skrælles kun, hvis skrællen er grå og kedelig
  • Citronsaft af ½ citron
  • 125 g marcipan på køl
  • 150 g sukker
  • 75 g blødt smør eller bagemargarine
  • 2,5 dl havregryn
  • 2-3 tsk. Vanillesukker
  • 1½ tsk. Kanel
  • Ca. 75 gr. hakkede mandler

 

Creme/topping

  • 200g skyr
  • 3 dl piskefløde
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2-3 spsk. Sukker

 

 

De istandgjorte æbler vendes med saften af ½ citron, for at undgå at æblerne bliver brune.

Læg æblebådene i et ildfast fad. Hvis de er meget sure, skal der måske lidt ekstra sukker hen over.

Drys kanel over æblerne og riv marcipanen på et råkostjern hen over æblerne.

Rør de øvrige ingredienser til smuldredejen grundigt sammen – det er nemmest med ”klør-5”

Smuldr den over æblerne, og pres den lidt ned mellem frugterne.

Bag den i 1/2 time ved 200 grader.

Imens kagen bages blandes Skyr-Flødeskumscreme:

Vanillessukker og sukker blandes indtil vaniljekornene er fordelt i sukkeret. Vaniljesukkeret røres ud i skyr (med

et piskeris). Piskefløden piske til flødeskum som vendes i skyren til sidst. Sæt på køl

 

Kagen er bedst hvis den serveres imens den stadig er smålun.

Æble-crumble-de-luxe

(Oprindelig kilde: www.politiken.dk)

 

 

opskriften fylder 1 springform og passer til 6 personer

 

  • 1/2 kg æbler i tynde både skrælles kun, hvis skrællen er grå og kedelig
  • Citronsaft af ½ citron
  • 125 g marcipan på køl
  • 150 g sukker
  • 75 g blødt smør eller bagemargarine
  • 2,5 dl havregryn
  • 2-3 tsk. Vanillesukker
  • 1½ tsk. Kanel
  • Ca. 75 gr. hakkede mandler

 

Creme/topping

 

  • 200g skyr
  • 3 dl piskefløde
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2-3 spsk. Sukker

 

 

De istandgjorte æbler vendes med saften af ½ citron, for at undgå at æblerne bliver brune.

Læg æblebådene i et ildfast fad. Hvis de er meget sure, skal der måske lidt ekstra sukker hen over.

Drys kanel over æblerne og riv marcipanen på et råkostjern hen over æblerne.

Rør de øvrige ingredienser til smuldredejen grundigt sammen – det er nemmest med ”klør-5”

Smuldr den over æblerne, og pres den lidt ned mellem frugterne.

Bag den i 1/2 time ved 200 grader.

Imens kagen bages blandes Skyr-Flødeskumscreme:

Vanillessukker og sukker blandes indtil vaniljekornene er fordelt i sukkeret. Vaniljesukkeret røres ud i skyr (med

et piskeris). Piskefløden piske til flødeskum som vendes i skyren til sidst. Sæt på køl

 

Kagen er bedst hvis den serveres imens den stadig er smålun.

« Русские гемблеры играют на Вавада Казино
Kinesergryde »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen