Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Langtidshævede boller m/ havregryn

(Oprindelig kilde: www.madopskrifter.nu)

12 boller

1/3 pakke gær

1 tsk groft salt

1spsk sukker

4 dl. vand

1 spsk rapsolie eller anden smagsmild olie

450 gr. hvedemel

120 gr. havregryn

 

Opløs gær i saltet og tilsæt sukker, vand og olie.

Blandes godt, hvorefter havregryn tilsættes. Der røres godt rundt.

Nu tilsættes hvedemel og dejen røres sammen. Det bliver til en masse i ”tapetklister konsistens”, og der skal ikke æltes med hænderne.

Skålen dækkes over med låg eller Vita Vrap, hvorefter den stilles i køleskabet i minimum 8 timer – gerne op til 12 timer.

Efter hævning lægges der – med 2 spiseskeer – 12 klumper/boller på en bageplade med bagepapir. Hvis skeerne dyppes i vand inden dejen tages med dem, hænger den ikke fast i skeerne.

Pensl bollerne med vand, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter v/ 200 gr. i almindelig ovn eller v/180 gr. i varmluftovn.

 

Bollerne kan sagtens fryses ned og spises en anden dag.

 

« Kinesergryde
Kartoffelrøsti i ovn »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen