Kalkungryde
5 personer
1 helt kalkunbryst (ca. 900 gr) eller kalkunkød i tern
1 pk bacontern eller 2 pk kalkunbacon
2 porrer eller 1 stort løg
250 gr champignon
2 peberfrugter
3 fed hvidløg
1 lille ds. Tomatpure
1 ds. hakkede tomater
1 ds kokosmælk
2 dl hvidvin (alternativt kan det være æblejuice)
1 spsk. røget paprika
salt
Lidt peber
Evt. maizenajævner.
Skær kalkunkødet i tern – ca. 1 x 1 cm.
Skær bacon i tern.
Snit porre/løg.
Skær champignon i skiver.
Skær peberfrugt i mundrette stykker.
Hak hvidløg fint.
Porre/løg og champignon og bacon steges nu i en gryde med god belægning.
Når champignon er godt stegt tilsættes kalkuntern, som brunes.
Røget bacon tilsættes og der røres rigtig godt rundt.
Tilsæt tomatpure og rør godt rundt.
Tilsæt hvidvin og lad det koge i ca. 5 min.
Hakkede tomater, kokosmælk, salt og peber hældes nu i gryden og det hele simrer i ca. 30 minutter.
Smag til og tilsæt ekstra krydderier, hvis det er nødvendigt.
Hvis saucen er for tynd kan du tilsætte maizenajævner til det har den konsistens du kan lide.
Serveres med ris og godt brød.