Nok til minimum 5 personer
450 gr. fersk laks
1 stort løg
2 fed hvidløg
3-4 mellemstore gulerødder
1 dåse hakkede tomater
2 dl. fløde, creme fine eller lign
200 gr. frisk spinat
2 spsk herbes provence krydderi
1 spsk paprika (evt. røget paprika)
¼ – ½ tsk chiliflager
Salt
Peber
Mornaysauce
Lasagneplader (friske er bedst)
Revet ost.
Løg og hvidløg hakkes fint.
Skær skindet af laksen og skær laksekødet i tern
Skræl gulerødderne og hak dem fint – eller riv dem på rivejern
Hæld olie i en gryde og varm det op. Tilsæt løg, hvidløg samt laks og steg det indtil kødet er gennemstegt og smuldret lidt.
Nu tilsættes gulerødder og der røres godt rundt.
Tilsæt krydderier, hakkede tomater og fløde og kog det op.
Spinat tilføjes lidt efter lidt og saucen koger nu i ca. 5 min.
Smag saucen til.
Smør et ildfast fad med olie eller flydende margarine.
Fordel laksesauce, mornaysauce og lasagneplader i det ildfaste fad – i nævnte rækkefølge. Der skal være 3-4 lag af hver.
Til sidst hældes revet ost over lasagnen, som bages i ovnen på 180 grader i ca. ½ time.
Lad gerne lasagnen trække 10-15 minutter inden den serveres.
Server f.eks. med flutes og råkost til.