(Oprindelig kilde: www.politiken.dk)
opskriften fylder 1 springform og passer til 6 personer
- 1/2 kg æbler i tynde både skrælles kun, hvis skrællen er grå og kedelig
- Citronsaft af ½ citron
- 125 g marcipan på køl
- 150 g sukker
- 75 g blødt smør eller bagemargarine
- 2,5 dl havregryn
- 2-3 tsk. Vanillesukker
- 1½ tsk. Kanel
- Ca. 75 gr. hakkede mandler
Creme/topping
- 200g skyr
- 3 dl piskefløde
- 2 tsk. vanillesukker
- 2-3 spsk. Sukker
De istandgjorte æbler vendes med saften af ½ citron, for at undgå at æblerne bliver brune.
Læg æblebådene i et ildfast fad. Hvis de er meget sure, skal der måske lidt ekstra sukker hen over.
Drys kanel over æblerne og riv marcipanen på et råkostjern hen over æblerne.
Rør de øvrige ingredienser til smuldredejen grundigt sammen – det er nemmest med ”klør-5”
Smuldr den over æblerne, og pres den lidt ned mellem frugterne.
Bag den i 1/2 time ved 200 grader.
Imens kagen bages blandes Skyr-Flødeskumscreme:
Vanillessukker og sukker blandes indtil vaniljekornene er fordelt i sukkeret. Vaniljesukkeret røres ud i skyr (med
et piskeris). Piskefløden piske til flødeskum som vendes i skyren til sidst. Sæt på køl
Kagen er bedst hvis den serveres imens den stadig er smålun.
Æble-crumble-de-luxe
(Oprindelig kilde: www.politiken.dk)
opskriften fylder 1 springform og passer til 6 personer
- 1/2 kg æbler i tynde både skrælles kun, hvis skrællen er grå og kedelig
- Citronsaft af ½ citron
- 125 g marcipan på køl
- 150 g sukker
- 75 g blødt smør eller bagemargarine
- 2,5 dl havregryn
- 2-3 tsk. Vanillesukker
- 1½ tsk. Kanel
- Ca. 75 gr. hakkede mandler
Creme/topping
- 200g skyr
- 3 dl piskefløde
- 2 tsk. vanillesukker
- 2-3 spsk. Sukker
De istandgjorte æbler vendes med saften af ½ citron, for at undgå at æblerne bliver brune.
Læg æblebådene i et ildfast fad. Hvis de er meget sure, skal der måske lidt ekstra sukker hen over.
Drys kanel over æblerne og riv marcipanen på et råkostjern hen over æblerne.
Rør de øvrige ingredienser til smuldredejen grundigt sammen – det er nemmest med ”klør-5”
Smuldr den over æblerne, og pres den lidt ned mellem frugterne.
Bag den i 1/2 time ved 200 grader.
Imens kagen bages blandes Skyr-Flødeskumscreme:
Vanillessukker og sukker blandes indtil vaniljekornene er fordelt i sukkeret. Vaniljesukkeret røres ud i skyr (med
et piskeris). Piskefløden piske til flødeskum som vendes i skyren til sidst. Sæt på køl
Kagen er bedst hvis den serveres imens den stadig er smålun.