Appelsinkage
(Inspireret fra dk-kogebogen.dk – Appelsinkage)
250 gr. flydende margarine
250 gr. sukker
3 æg
250 gr. hvedemel
150-200 gr. marcipan
1 tsk bagepulver
Skallen fra 2 økologiske appelsiner
1,5 dl. appelsinsaft
0,5 dl. citronsaft
100 gr. sukker
Flydende margarine og 250 gr sukker røres godt sammen. Æggene røres i 1 ad gangen. Mel og bagepulver røres i. reven appelsinskal røres i. Groftrevet marcipan (hvis du har opbevaret det i køleskab er det nemmere at rive) vendes i dejen med en dejskraber.
Dejen hældes i en bradepande, som enten er smurt eller foret med bagepapir, ca. på størrelse med en A4 side og bager ved 160 grader midt i ovnen i ca. 50 min.
Imens kagen bager hældes appelsinsaft, citronsaft samt 100 gr. sukker i en gryde og koges op.
Når kagen er kommet ud af ovnen prikkes den med en gaffel og appelsin-/citronlagen hældes forsigtigt over kagen.
Lad nu kagen køle af. Imens den afkøler vil det sisdte lage trække ind i kagen.