Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Appelsinkage

Appelsinkage

(Inspireret fra dk-kogebogen.dk – Appelsinkage)

 

 

250 gr. flydende margarine

250 gr. sukker

3 æg

250 gr. hvedemel

150-200 gr. marcipan

1 tsk bagepulver

Skallen fra 2 økologiske appelsiner

1,5 dl. appelsinsaft

0,5 dl. citronsaft

100 gr. sukker

 

Flydende margarine og 250 gr sukker røres godt sammen. Æggene røres i 1 ad gangen. Mel og bagepulver røres i. reven appelsinskal røres i. Groftrevet marcipan (hvis du har opbevaret det i køleskab er det nemmere at rive) vendes i dejen med en dejskraber.

Dejen hældes i en bradepande, som enten er smurt eller foret med bagepapir, ca. på størrelse med en A4 side og bager ved 160 grader midt i ovnen i ca. 50 min.

Imens kagen bager hældes appelsinsaft, citronsaft samt 100 gr. sukker i en gryde og koges op.

Når kagen er kommet ud af ovnen prikkes den med en gaffel og appelsin-/citronlagen hældes forsigtigt over kagen.

Lad nu kagen køle af. Imens den afkøler vil det sisdte lage trække ind i kagen.

« Fransk Kylling i fad
Foccasiabrød »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen