Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Blomkålsgratin med skinkestrimler

Til 3-4 personer.

  • ca. 600 gr. små blomkålsbuketter (svarer til et lille kålhoved) – dampet i 6 dl. saltet vand i 6 min.– Gem vandet
  • 100 gr. Smør/margarine
  • 125 gr. mel
  • Blomkålsvand
  • Salt
  • 3 æg
  • Ca. 200 gr. skinkestrimler
  • lidt cayennepeber
  • 50 gr. revet ost
  • 1 dl. Rasp
  • små klatter af fedtstof

Bag fedtstof og mel sammen. Spæd med blomkålsvandet lidt ad gangen og lad det koge i nogle

min. under omrøring.

Tag gryden af blusset og rør æggene i ét af gangen.

Rør osten i og smag til med salt og cayennepeber.

Bred halvdelen af gratindejen ud i bunden af en smurt bradepande/ovnfast fad, og fordel

blomkålsbuketterne herpå.

Fordel skinkestrimlerne over.

Drys med raspen og fordel små klatter af fedtstof hist og her.

Bag gratinen i ovnen på næstnederste rille v/ 190° i 50 min. Hold øje med gratinen i ny og næ

under bagningen. Hvis gratinen begynder at blive branket, tildæk den da med et stykke staniol,

imens den bager færdig.

 

Kan spises som den er, men smager også dejlig med en salat til.

« Broccolisalat
Boller i karry »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen