Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Boller i karry

Til 4 personer Kødboller:
  • 750 gr. Hakket kalv/flæsk
  • Salt og peber
  • 1 oksebouillonterning opløst i en kop kogende vand
  • 2 spsk. Havregryn
  • 2 spsk. Mel
  • 1 æg
  • Lidt mælk
Karrysauce:
  • 1 stort, hakket løg
  • 1 fed pressethvidløg
  • 2 spsk fedtstof
  • Karrypulver
  • 1 dl. Æblejuice
  • 1 skrællet og groftrevet æble
  • Ca. 1 liter mælk
  • 2 ½ spsk mel
  • Salt og peber
  • 1 hønsebouillonterning
En gryde med letsaltet vandsættes over blusset, så vandet kommer i kog. Hakket kød, æg, havregryn, mel, bouillon, salt og peber røres godt sammen. Mælk tilsættes indtil ønsket konsistens er opnået. Når vandet koger kommes små kødboller, formet med en teske i vandet. Put så mange i på en gang, at bunden af gryden er dækket med kødboller. Når kødbollerne flyder ovenpå skal de koge yderligere 2-3 minutter, før de er gennemkogt. Nu tages de om med en hulske, og lægges til afdrypning i et dørslag. Gentag denne process indtil der ikke er mere fars tilbage. Nu er det tid til sauce: Hakket løg og hakket hvidløg svitses en smule fedtstof. Herefter tilsættes revet æble og karrypulver efter smag, og det hele brændes kort af i gryden. Nu tilsættes resten af fedtstoffet, og efterfølgende – under omrøring tilsættes mel. Kogepladen skal være medium varme. Straks melet er godt blandet med resten, hældes æblejuicen ved. Nu skal der røres forsigtigt i gryden indtil saucen er færdig, da karry ellers risikerer at brænde på. Når det koger tilsættes mælk i små doser, mens saucen bringes i kog under omrøring. Dette gentages indtil den ønskede konsistens på saucen er opnået. Nu tilsættes bouillonterning, salt og peber. Når bouillonterningen er opløst smages saucen til med krydderierne. Når saucen har ønsket konsistens og smag, tilsættes kødbollerne, og det varmes op ved svag varme og forsigtig omrøring med en grydeske. Serveres straks, med nykogte ris til.
« Blomkålsgratin med skinkestrimler
Grøntsagsgratin »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen