Durum flutes af flere slags mel
(Opskrift fra ”et ugeblad – husker ikke hvilket”)
4 Flutes
25 gram gær
1 spsk groft salt
6 dl håndvarmt vand
250 gram hvede durummel
250 gram groft durummel
300 gram hvedemel
Hæld gær og salt i en skål og rør indtil gæren er blevet flydende.
Tilsæt de 2 slags durummel og rør det hele godt sammen.
Tilsæt hvedemel og rør nu dejen i mindst 10 minutter – enten med elmixer m/dejkrog eller med røremaskine med dejkrogen – med lav hastighed.
Hæld nu dejen over i en ren skål og drys med lidt mel. Tildækkes og hæver i ca. 1 time – til dobbelt størrelse.
Del nu dejen i 4 (forsigtigt, den skal IKKE æltes) og træk forsigtigt de 4 dele til hver sit flutes og sæt dem på en (eller to) bageplade(r). Snit flutene på skrå med en brødkniv.
Bag flutene i en forvarmet oven v. 210/215 grader i 30 minutter. Hvis du vil være sikker på om de er gennembagt, så bank i bunden af flutet. Hvis det lyder hult er det færdigt.