Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Flutes – langtids- og koldthævet

2 stk (Inspireret fra madenimitliv.dk)   INGREDIENSER 2½ dl koldt vand 10 gr gær 1 tsk groft salt 1 tsk honning 150 gr hvedemel 100 gr manitobamel 50 gr  groft durummel (kan erstattes af en anden grov meltype)

  Kom salt og gær i en skål og rør til gæren er flydende. Tilsæt honning og vand og rør til honningen er opløst. Tilsæt durummel og rør godt rundt Tilsæt manitobamel og hvedemel og rør dejen let sammen til den er glat og er som tyk havregrød. Dæk nu skålen til og sæt den på køl i minimum 10 timer. Hvis du har lidt mindre tid kan du efter 5-7 timer tage dejen ud af køleskabet og lade den hæve videre ved stuetemperatur i ca. 1 time. Varm ovnen op til max temperatur (gerne 300 grader, hvis muligt). Fugt fingrene i et glas vand og tag halvdelen af dejen op fra skålen og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Træk nu dejen til et langt flutes. Gentag processen med den anden halvdel af dejen. Når ovnen er nået maxtemperatur sænkes temperaturen till 220-225 grader varmluft og bagepladen sættes i ovnen på midterste rille og bager i 15-20 minutter. Når flutene er gyldne og gennembagte (når de lyder hule, når du banker i bunden af brødet) tages de ud og afkøler på bageristen.    
« Mørbradgryde
Pizzadej uden gær »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen