Foccasiabrød
(Opskrift fra ”AMO den store bagebog 2”)
450 gr. pizzamel eller tipo 00 hvedemel
25 gr. gær
3 dl vand
2 dl. olivenolie
1 tsk. fint salt
”topping”
Flagesalt
Herbes provence krydderi
Salt og gær røres sammen i en skål indtil gæren er opløst.
Lunkent vand (håndvarmt), olie og salt tilsættes og omrøres. (det er rigtigt at dejen er meget lind)
Tildæk dejen og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 40 minutter
Slå dejen ned og kom den i en form (tærteform, bradepande, springform eller lignende), dæk det til og lad det efterhæve i ca. 30 minutter.
Prik nu dybe huller i hele overfladen med fingerspidserne. Drys med flagesalt og herbes provence krydderi.
Bag brødet i en forvarmet ovn (220 grader alm. ovn eller 200 grader varmluft).
Lad brødet køle af i formen. Smager bedst når det IKKE er varmt.