Fransk kylling i fad
(Inspireret fra madensverden.dk – fransk kylling i fad med tomat, hvidløg og rosmarin)
4 personer
1 hel kylling
1 dåse hakkede tomater
1 dåse vand
1 hønsebouillon terning
Ca. 2 dl fløde eller madlavningsfløde
1½ spsk røget paprika
Maizenajævner
1 stort rødløg
4 fed hvidløg
1 lille bakke champignon (eller et glas, hvis du har travlt)
75 gr smør (evt. kryddersmør)
1 dusk frisk rosmarin
Salt og peber
Find et ovnfast fad frem og smør det med lidt olie.
Hæld hakkede tomater i fadet og fyld dåsen med vand som ligeledes tilsættes. Hæld fløde ved. Smuldr bouillonterningen over tomatsaucen og fordel også paprika over saucen.
Hak nu rødløg og hvidløg fint. Hæld rødløg, hvidløg, champignon i skiver, plukket rosmarin samt salt og peber i saucen og rør godt rundt. Fordel lidt maizenajævner jævnt over saucen – mængden bestemmer du selv,,alt efter hvor tyk du ønsker saucen i sidste ende.
Rens kyllingen og skær den ude i 8 stykker (overlår, underlår og bryst delt i 2 )
Nu lægges kyllingen i fadet med skindsiden NEDAD. Krydr med lidt salt og peber og læg en lille klat smør på hvert stykke kylling.
Sæt nu fadet i en 225 grader varm ovn på varmluft og lad det stege i ca. 20 min.
Efter 20 min. vendes kyllingestykkerne, så skindsiden vender opad. Krydr igen med salt og peber og læg igen en lille klat smør på hvert stykke kylling. Steg videre i 25-30 minutter, hvor du overhælder kyllingestykkerne med tomatsaucen 3 gange undervejs.
Tilbehør kan f.eks. være ris eller kartoffelmos samt en god salat.