Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Kalkungryde

Kalkungryde

5 personer

 

1 helt kalkunbryst (ca. 900 gr) eller kalkunkød i tern

1 pk bacontern eller 2 pk kalkunbacon

2 porrer eller 1 stort løg

250 gr champignon

2 peberfrugter

3 fed hvidløg

1 lille ds. Tomatpure

1 ds. hakkede tomater

1 ds kokosmælk

2 dl hvidvin (alternativt kan det være æblejuice)

1 spsk. røget paprika

salt

Lidt peber

Evt. maizenajævner.

 

 

Skær kalkunkødet i tern – ca. 1 x 1 cm.

Skær bacon i tern.

Snit porre/løg.

Skær champignon i skiver.

Skær peberfrugt i mundrette stykker.

Hak hvidløg fint.

Porre/løg og champignon og bacon steges nu i en gryde med god belægning.

Når champignon er godt stegt tilsættes kalkuntern, som brunes.

Røget bacon tilsættes og der røres rigtig godt rundt.

Tilsæt tomatpure og rør godt rundt.

Tilsæt hvidvin og lad det koge i ca. 5 min.

Hakkede tomater, kokosmælk, salt og peber hældes nu i gryden og det hele simrer i ca. 30 minutter.

Smag til og tilsæt ekstra krydderier, hvis det er nødvendigt.

Hvis saucen er for tynd kan du tilsætte maizenajævner til det har den konsistens du kan lide.

 

Serveres med ris og godt brød.

« Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
Fransk Kylling i fad »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen