6-8 personer
- Ca. 1 kg. Hakket oksekød
- 1 stort løg hakket i tern
- 3-4 fed hvidløg – presset
- 2 stænger bladselleri skåret i meget små tern
- 4 gulerødder – groft revede
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 oksebouillon terning
- 1½ – 2 dl. vand
- 1-2 tsk Herbes Provence krydderi
- 1-2 tsk. Røget paprika
- ½ tsk. Chiliflager
- Salt
- Peber
- ½ liter Mornaysauce
- Revet ost
- Lasagneplader
Løg og hvidløg brunes i en gryde i lidt opvarmet olie.
Hakket oksekød kommes i gryden og brunes.
Bladselleri og gulerødder tilsættes og der røres godt rundt.
Oksebouillon terning og vand tilsættes og det hele bringes i kog.
Krydderier, hakkede tomater og tomatpure blandes godt med resten af ingredienserne i gryden, hvorefter kødsaucen simrer i gryden i 20-30 minutter. Smag på saucen og tilpas evt. krydderierne.
I et smurt ovnfast fad lægges kødsauce, mornaysauce og lasagneplader – i nævnte rækkefølge – i alt 3 lag af hver. Lasagneplader kan være både forkogte og friske plader. Dog smager de friske bedst.
Nu fordeles revet ost (type af ost efter eget valg) på toppen af lasagnen, hvorefter den kommes i ovnen v. 200 grader i ½ time.
Det er ikke et must, men absolut en fordel hvis lasagnen får lov til at hvile ca. 15 minutter, når den tages ud af ovnen, idet det giver den en chance for at sætte sig.
Lasagne kan sagtens stå alene – men bliver endnu bedre hvis den serveres sammen med godt brød og evt. salat eller råkost eller tomatsalat.