Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Mørbradgryde

(Kilde: Maduniverset.dk)
6 personer

2 svinemørbrad
1 pk cocktailpølser
1 stor rød peberfrugt
2 løg
500 gr. champignon
1 pk bacontern
1 ds. hakkede tomater
3 fed hvidløg
½ tsk chiliflager
2 spsk røget paprika
Salt og peber
¼ liter fløde (evt. madl.fløde)
1 oksebouillonterning

Puds mørbraderne af og skær dem i tern.
Champignon renses og skæres i kvarte eller halve alt efter størrelse
Løg skæres i tern og hvidløg hakkes fint.
Peberfrugt skæres i tern

Nu kommes bacon i gryden og steges. Herefter kommes det over i et dørslag.
Champignon brunes i fedtstof fra bacon. Når væden er fordampet hældes de over i dørslaget sammen med champignon.
Løg og hvidløg svitses i lidt olie og herefter tilsættes peberfrugt som steger med et par minutter. Tages op af gryden og hældes i dørslaget til de andre ingredienser.
Nu brunes mørbraden godt på alle sider sammen med paprika.
Alle ingredienser fra dørslaget hældes nu tilbage i gryden og vendes godt sammen med chili, salt og peber.
Kom hakkede tomater i gryden og top op med vand, så kødet lige netop er dækket. Rør rundt og lad det komme i kog. Nu skal det simre i 45 minutter.
Når halvdelen af tiden er gået kommes pølserne (som er halverede) i og koger med resten af tiden.

Når de 45 minutter er gået skrues lidt op for varmen og fløden tilsættes. Koges op og jævnes med maizenajævner.
Smages nu til og serveres med ris eller hjemmelavet kartoffelmos.

« Koteletter i folie
Flutes – langtids- og koldthævet »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen