Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Nemme og fantastiske boller – langtidshævede

(Oprindelig kilde: www.valdemarsro.dk)

 

Ca. 12 boller

 

5 dl vand

Gær på størrelse med en ært

2 tsk groft salt

6 dl hvedemel

4 dl mel efter helt eget valg. Ofte bruger jeg 2 dl af denne mængde til durummel (evt. grov durummel) – det giver sådan en god skorpe. Herudover er der frit valg på alle hylder – det kan være endnu en meltype eller det kan være kerner. (Jeg har flere gange brugt hørfrø med godt resultat)

 

Salt og gær røres sammen indtil gæren er opløst. Vand tilsættes, hvorefter de 4 dl. mel efter eget valg blandes i.

Nu kommes hvedemel (næsten det hele) i, og det hele røres rundt så det er blandet godt sammen. Det skal ikke æltes eller røres i timevis.

Dæk skålen med et låg eller et stykke film og lad det stå på køkkenbordet natten over, eller i minimum 10 timer.

Om morgenen/efter endt hævning tændes ovnen på 230 grader.

Dejen hældes nu ud på et meldækket bord, og foldes 2-4 gange over hinanden, hvorefter den skæres forsigtig i 12 lige store stykker, som      lægges på en bageplade med bagepapir.

Lad dejen hvile  indtil ovnen er varm og bag så bollerne i 20-24 minutter ved 230 grader i midten af ovnen eller en rille længere nede.

Bagetiden afhænger lidt af din ovn. Når bollerne er færdige, når lyder hule, hvis du banker i bunden af dem.

« Tzastiki
Coleslaw »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen