Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Parmesankylling på spinat

 

(Oprindelig kilde: et ugeblad – husker desværre ikke hvilket)

 

4 personer

 

  • 4-8 kyllingefileter alt efter størrelse
  • 1 pk. Frossen hel spinat (som er optøet)
  • ½ liter madlavningsfløde
  • ½ – ¾ spsk dijonsennep
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 3/4 spsk hvidvinseddike
  • 2 dl friskrevet parmesanost
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber

 

Ovnen tændes på 225 grader, så den kan varme op imens du arbejder.

Det optøede spinat ”vrides for vand” og lægges i bunden af et smurt ovnfast fad.

Kyllingefileterne renses, krydres med salt og peber, brunes på en stegepande med opvarmet olivenolie, hvorefter de lægges ovenpå spinaten.

Madlavningsfløde, sennep, hønsebouillonterning, presset hvidløg, salt og peber blandes sammen i en gryde og koges op. Når det koger smages saucen til og hældes efterfølgende oven på kyllingefileterne.

Oven på det hele fordeles den nyrevne parmesanost, hvorefter fadet kommes i ovnen i ca. 25 minutter.

 

Som tilbehør foreslås kogte ris,  rustikt brød og salat

 

« Mornay ovnkartofler
Pasta med bacon og skinke »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen