(Oprindelig kilde: www.pizzadej.dk)
2 bradepander
½ pakke gær
4 dl fingervarmt vand
8 dl hvedemel
3 dl durummel
2 spsk olivenolie
1 spsk salt
Gær opløses i salt, hvorefter olie og fingervarmt vand tilsættes.
Durummel kommes i og der røres godt. Til sidst tilsættes hvedemel – hold evt. 1 dl. Tilbage indtil du kan vurdere om der er behov for den.
Dejen æltes med hænder til den har en ensartet konsistens.
Nu lægges dejen i en meldrysset skål med låg og hæver på køkkenbordet i ca. ½ time. Herefter slås dejen hurtigt ned og kommes så tilbage i den meldryssede skål. Læg låget på og lad dejen hvile i køleskabet i mindst 12 timer. (Den kan godt tåle at stå i flere dage)
Når du skal lave dine pizzaer, deles dejen i 2, som på et meldrysset bord slås ned og rulles ud med kagerulle indtil den har en størrelse som passer til din bradepande.
Kom det ønskede fyld på pizzaerne og bag dem i ovnen v/ 215 gr. i 15-20 minutter.