Portionen passer til 4-5 voksne.
- ca. 1 kg. kogte kartofler, skåret i skiver– stadig lidt faste i det.
- Pølser ca 10 stk., skåret i skiver– vælg den slags du bedst kan lide.
- Klippet purløg
- 1 stor dåse tomatpuré
- Paprika – ca. 1 spsk
- Salt
- Peber
- 1/4 liter madlavningsfløde
- en slat vand
- Champignon – ca. 200 gr., skåret i skiver
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg
- Stegemargarine (Becel eller lign)
Ca. 1½ spsk fedtstof varmes op og løg samt presset hvidløg brunes et par minutter.
Skiveskårede Champignon tilsættes, og det simrer indtil væden fra svampene er fordampet.
Nu tilsættes tomatpure og vand (ca. 1 dl), og der omrøres grundigt. Madlavningsfløde og krydderier
tilsættes, og der omrøres endnu engang. De skiveskårede pølser tilsættes og det hele lunes igennem.
Herefter kommes de skivede kartofler ved, og der varmes op under jævnlig, forsigtig omrøring.
Når retten er gennemvarm, smages den til – og der tilsættes flere krydderier, hvis det ønskes.
Retten serveres nu, med friskklippet purløg som pynt.