(Oprindelig kilde: www.maduniverset.dk)
4-5 personer
600 gram oksekød i strimler (eller et stykke kød du selv skærer ud – f.eks. 1 flanksteak)
1 stort løg
3 gulerødder
2 røde peberfrugter
Ca. 300 gram broccoli
3 spsk. Soya
1 dl teriyaki sauce (IKKE med sesam)
1 tsk. Sambal Oelek (1½ hvis du kan lide spicy mad)
3 dl madlavningsfløde eller alternativt 1 ds. Kokosmælk
¾ tsk salt
Lidt peber
Løg, Peberfrugt og gulerødder skæres i strimler – skal ikke blandes sammen endnu…
Del broccoli i små buketter.
Hvis du har købt et helt stykke kød, så skær kødet i smalle strimler – på tværs af kødfibrene.
Brun nu kødet i lidt olie. Krydr kødet med salt og peber og tag det op af gryden. Læg det evt. i et dørslag eller en si, så det kan dryppe af.
Svits grøntsagerne i olie. Kom de forskellige slags i gryden med et par minutters mellemrum i følgende rækkefølge: gulerødder, løg, peberfrugt og broccoli.
Læg kødet tilbage i gryden – sammen med grøntsagerne og tilsæt soya, teriyaki sauce, sambal oelek og fløde/kokosmælk. Lad nu retten koge i nogle minutter (2-5 minutter).
Smag til og tilsæt ekstra krydderier, hvis det er nødvendigt. Jævn evt. med lidt maizenajævner, hvis saucen er blevet for tynd.
Serveres med ris eller nudler