Lone Aaberg Hansen

  • Hoved Ret
    • Boller i karry
    • Blomkålsgratin med skinkestrimler
    • Enchiladas med kylling
    • Fransk Kylling i fad
    • Frikadeller
    • Kalkungryde
    • Kinesergryde
    • Koteletter i fad
    • Koteletter i folie
    • Lakselasagne
    • Lakseside i ovnen
    • Lasagne
    • Medister – karry ris gryde
    • Mørbradgryde
    • Nakkefilet i stegeso
    • Pasta med bacon og skinke
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Parmesankylling på spinat
    • Svensk Pølseret ala Lone
    • Teriyaki gryde m/ oksekødsstrimler
    • Torsk i fad m/karry,porre, champignon sauce
  • Tilbehør
    • Kartoffelrøsti i ovn
    • Broccolisalat
    • Coleslaw
    • Grøntsagsgratin
    • Lones Tomat/champignon/bacon sauce
    • Mornay ovnkartofler
    • Tomatsauce
    • Tzastiki
  • Bagværk
    • Durum flutes med 2 slags durummel
    • Flutes – langtids- og koldthævet
    • Foccasiabrød
    • Langtidshævede boller m/ havregryn
    • Nemme og fantastiske boller – langtidshævede
    • Pizzadej – langtidshævet
    • Pizzadej – med krydderurter
    • Pizzadej uden gær
    • Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
    • Æble-crumble-de-luxe
    • Appelsinkage
  • Dessert
    • Kærnemælkskoldskål
    • Æble-crumble-de-luxe

Tzastiki

 

 

 

  • ¼ liter græsk yogurt (du bestemmer selv fedtprocent)
  • 1 – 2 fed hvidløg
  • 1½ agurk
  • Groft Salt
  • Peber

 

Agurk rives på den grove side af rivejernet og lægges i en si, hvor det overhældes med 1 tsk groft salt. Står nu og drypper af i minimum 15 minutter.

Græsk yogurt, presset hvidløg, salt og peber blandes godt sammen.

Agurkestrimlerne hældes nu over på et rent viskestykke, hvor de vrides grundigt, så så meget væske som muligt kommer ud.

Agurk og dressing blandes nu sammen og smages til.

Trækker i minimum en time før spisetid.

Vær opmærksom på at hvidløgssmagen bliver kraftigere, når tzastiki´en har trukket.

 

Smager dejligt som tilbehør til næsten al slags stegt kød.

« Verdens bedste brød / Grydebrød – langtidshævet
Nemme og fantastiske boller – langtidshævede »

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CyberChimps WordPress Themes

© Lone Aaberg Hansen